EXPO FOTO: “NOI, HIMALAYA”

2008 a fost un an foarte prielnic pentru expediţii: două dintre ele în Himalaya indiană, respectiv cea nepaleză.

Prima a fost atipică, deoarece nu am escaladat niciun vârf, dar în schimb am folosit mult bicicleta pentru deplasare. Am pedalat prin Delhi, McLeod Ganj (reşedinţa guvernului tibetan în exil), Srinagar – în inima Kashmirului. Dar mai ales în Ladakh, supranumit Micul Tibet. Aici am urcat pe biciclete în Khardung-La, 5374 metri, considerată de indieni ca cea mai înaltă trecătoare auto din lume, dar am văzut şi peisaje fantastice, oameni deosebiţi.

A doua expediţie a fost în Nepal, în zona SoloKhumbu, aproape de Everest. Aici am urcat pe Island Peak, de 6189 metri, şi am încercat frumosul şi tehnicul munte Ama Dablam, de 6812 metri, de al cărui vârf ne-au despărţit 300 metri.

În urma acestor fascinante experienţe au rezultat mii de fotografii. Cea de pe afiş a câştigat secţiunea Paysage-Voyage a concursului anual organizat de revista franceză Photo. Acest lucru a catalizat întâlnirea mea cu D-l Eric Baude, directorul Centrului Cultural Francez din Timişoara. Cu sprijinul CCF, şi cu ajutorul Continental, expoziţia la care vă invit a văzut lumina.

himalaya-cristi-tzecu

În expoziţie i-am invitat cu câteva imagini şi pe Minerva Vincze, care a urcat cu noi pe Island Peak, respectiv pe Cătălin Neacşu, alături de care am pedalat în India.

La vernisajul care va avea loc la sediul CCF în 11 februarie, începând de la orele 19, vom prezenta în premieră şi filmul „50 Rupees”, care ilustrează povestea expediţiei velo pe acoperişul lumii. Durata filmului e de 35 minute. Din 12 februarie, filmul va putea fi vizionat pe DeParteaTa.ro.

Vedeți pe site-ul www.livepanoramas.com și imagini panoramice de la vernisaj.

Imagini de la vernisaj:

9 thoughts on “EXPO FOTO: “NOI, HIMALAYA””

  1. Ne bucura mult ca ne asteptati, la Cluj, la Bucuresti… am primit adineaori un mail de la un ciclist din Iasi cu aceeasi invitatie.

    Ca de obicei, venim cu drag. Atata vreme cat se gaseste un loc de expozitie, si -de ce nu?- de proiectie, oricand.

    Va multumim

  2. Azi mi-au cazut ochii, intamplator, pe o revista, si primul articol pe care l-am citit era despre expozitie! Felicitari si la cat mai multe surse de inspiratie, premii si, daca iti doresti, calatorii!

  3. Pingback: Go | Alex Imreh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *